Välkommen till DistansaDagen 2018

ANMÄL DIG HÄR!

Den 4 maj välkomnar tankesmedjan Fores dig till DistansaDagen (tidigare jobba hemma-dagen). I år kommer vi fokusera på digital transformation av arbete och skola, hur digitaliseringen påverkar våra beteenden och hur den ställer oss inför nya utmaningar.

Under dagen anordnar vi bland annat två seminarier. Ett om digitaliseringens påverkan på organisationer och våra beteenden på jobbet samt ett om digitaliseringens påverkan på skolan och hur man ska uppnå de digitaliseringsmål som bestämts av regeringen. Att digitalisera arbetslivet är även en miljöfråga, Gunilla Sandin från 2030 sekretariatet håller ett föredrag om hur just du kan hjälpa till att nå sveriges klimatmål. Under eftermiddagen spelar vi in podcasten Digitalsamtal, på vår scen kommer forskaren Carl Heath och Journalisten Anders Thoresson prata om hur och vad du som arbetsgivare kan göra när det kommer till digitalisering av arbetsplatsen.

Mellan passen har du möjlighet att stanna kvar och jobba på distans. Så ta med dig dina kollegor, låt dig inspireras av andra och bidra till ett bättre klimat genom ditt distansarbete under DistansaDagen 2018.

Program:

09.00 – 10.00 Frukostseminarium:
Den digitala organisationen, hur gör man?

Den digitala transformationen ger oss utrymme att tänka om kring arbete, hur ledarskap och innovation fungerar och organisationer kan se ut. Trots det håller vi ofta fast vid gamla rutiner: – möten runt bord, fasta arbetstider på kontor och visitkort av papper. Mycket av det fungerar fortfarande, men när webbmötet strular för femte gången borde vi kanske ställa oss frågan: – Vad borde vi förändra och vad ska vi hålla fast vid? Går det att göra digital samverkan både mänsklig och hållbar – och hur gör man i så fall?

Välkommen till ett seminarium om digital transformation av arbetsplatser och organisationer, hur vi bör se på vår plats som anställda och chefer i det nya digitala landskapet.

På scen:

  • Peter Arnfalk, Konsult REMM och Forskare, Lunds Universitet
  • Mille Beckman, Affärsutvecklare Telia
  • Anette Hallin, Forskare Mälardalens Högskola
  • Lena Lid Falkman, Forskare Handelshögskolan Stockholm

11.00 – 11.20 Föredrag
Sveriges klimatmål och hur ditt distansarbete bidrar till att nå dem

På scen:

  • Gunilla Sandin, Projektsamordnare 2030-sekretariatet

12.00 – 13.00 Lunchseminarium
Utbildning, digitalisering och likvärdighet, håller de jämna steg?

Regeringen uttrycker i den nationella handlingsplanen för skolans digitalisering att Sverige ska vara bäst i världen på att ta till sig digitaliseringens möjligheter samt öka likvärdigheten i skolväsendet. Lärare förväntas lära ut programmering och digital kompetens till elever, och förbereda dem för framtidens arbetsmarknad. Nya ämnesområden som plötsligt blir krav sätter hög press på lärare som redan idag arbetar övertid. Men hur säkerställer man att rätt kompetens fördelas jämnt mellan lärare och elever? Lever den svenska skolan upp till målen i regeringens handlingsplan?

Välkommen till ett lunchseminarium om skolans digitalisering och de utmaningar vi står inför.

På scen:

  • Torbjörn Skarin, Ordförande Riksorganisationen för e-kompetens
  • Fredrik Lindgren, VD Kunskapsskolan
  • Maria Stockhaus, Riksdagsledamot Moderaterna

Moderator: Karin Nygårds, lärare, författare och programledare.

15.00 – 16.30 Digitalsamtal Live podd
Digitaliseringen av arbetsplatsen, hur och vad kan man göra?

På scen:

  • Carl Heath, Forskare ICT
  • Anders Thoresson, Frilandsjournalist

Under dagen bjuder Fores på frukost och lunch. Se till att anmäla dig och dina medarbetare för att säkra en plats.

ANMÄL DIG HÄR!