Modern och smidig IT-lösning nyckeln till effektivt och rofyllt arbete hemma

För många har datorn och internet blivit vårt viktigaste verktyg. Att jobba hemma kan dock skilja sig markant i upplevelse. Beroende på IT-lösning kan upplevelsen bestå av krångel, ineffektivitet och stress eller präglas av effektivitet, lugn och fokus.

Vi kommer från en värld präglad av komplexa tekniska system med oändliga manualer, obegripliga installationsinsatser och krångel. Känner du igen dig:

Startar datorn och öppnar mejlen. Startar VPN som krånglar och kommer därför inte åt servern på jobbet. Behöver ha ett dokument från servern som är brådskande. Ringer IT-ansvarige som inte svarar, känner stressen stiga. Ringer kollegan som är på kontoret för att få denna att mejla dokumentet, som svarar till slut. Ber honom att gå in på servern, ”gå till kundmappen x, sen avtal, och sen är det senaste avtalet med dagens datum”. Han hittar det inte först, det tar någon minut. Hittar sen dokumentet och mejlar det till mig. Arbetsdagen har pågått i 30 minuter men inte kommit igång och jag känner hur jag halkar efter. IT-ansvarige ringer tillbaka, vi försöker lösa VPN-strulet. Det fungerar inte. Ytterligare tio minuter som går till spillo. Behöver fler dokument från servern, tänker igenom vad jag behöver och förklarar för IT-killen som mailar över. Ytterligare 15 minuter borta. Snart är det lunch.

Den första generationen molnlösningar hade en hel del svagheter men utvecklingen går snabbt framåt och nu finns högpresterande europeiska lösningar, till exempel svenska IT-operatören Wycore som ser en ljus framtid för det flexibla arbetslivet.

– När alla filer och program finns direkt tillgängliga, oavsett vilken dator du sitter vid, och skrivbordet – som är över internet – ser exakt ut som jag lämnade det igår på jobbet, då är det lättare att börja arbeta direkt. Lika smidigt hemma som på jobbet som vartsomhelst med en datorenhet som har internet, säger John Lybäck, vd för Wycore.

Njut av lugnet hemma, bli mer effektiv i den tunga uppgiften du har framför dig, slösa inte tid och stress på IT-krångel. När du en gång börjat använda molnlösningar, och sparar så mycket som en timme i restid och morgonbestyr, ja då är det svårt att gå tillbaka.