Jobba Hemma- dagen 2015 är den femte maj

I år firas Jobba Hemma-dagen för fjärde gången.

Jobba Hemma-dagen handlar om att uppmuntra ett flexibelt arbetssätt, med hänsyn till miljö och digitalisering. Genom att utnyttja nya tekniker kan vi arbeta där vi vill. Vi behöver inte missa missa dagislämningen för att hinna ett viktigt möte. Resande kan få lite extra arbete gjort på tåget. Arbetsgivare kan uppmuntra arbetstagare att låta arbetssättet vara flexibelt. Arbetet är ingen plats, utan något vi gör. Vi kan vara fria i tid och rum.

Under Jobba Hemma-dagen låter många de anställda arbeta hemma – som en möjlighet, inte ett tvång. Man kan också stötta Jobba Hemma-dagen utan att stanna hemma, men för att visa att man är för frihet i arbetslivet.

Dagen till ära passar vi på att dra upp viktiga frågor, som hur digitalisering och miljö påverkar arbetslivet. Vad händer med våra liv när vi är ständigt uppkopplade, hur ska vi kunna driva det i en positiv riktning? Hur ska vi kunna arbeta för miljön genom att minska på antalet onödiga resor för korta möten?

Vi vill gärna att du är med i debatten kring det framtida arbetslivet. Det finns många olika aspekter kring vad det innebär att arbeta på distans, och vi vill att du ska dela med dig av dina tankar.

Ditt företag kanske har något särskilt som kan få utvecklingen att gå i en positiv riktning. Du kanske vet hur man skapar det perfekta hemmakontoret? Hur hemmaarbete på nätet kan bedrivas säkert? Hur vi skapar en social tillvaro trots skilda arbetstider? Låt oss byta tips och idéer.

Jobba hemma-dagen kommer äga rum där du vill.

Vill du ha våra utskick?