För mig är min arbetsplats där min dator är, så jag kan egentligen arbeta överallt – hemma i sängen, i parken, på stranden eller på ett bibliotek. Men även om man inte vill eller kan sitta på kontoret så kan det vara ganska skönt att gå till en plats som påminner om en arbetsplats. Därför hamnar jag ofta på Coffice, ett arbetsfik på Södermalm i Stockholm.

Coffice är ett fik som har många av de saker man annars vanligen hittar på ett kontor och bra kaffe och riktgt goda mackor, såklart. Fiket har strålande internet, en tyst avdelning där du kan arbeta utan att störas av sorlet från bordet bredvid och två olika bokningsbara mötesrum. Det ena är inrett med en soffa och ett par fåtöljer, det andra ser mer ut som ett klassiskt konferensrum. Rummen har teknik för att hålla presentationer och möjlighet att boka fika till ditt möte.

Det är verkligen inte konstigt att Coffice oftast är fullt. Här hittar du frilansande frifrälsare, studenter och start-ups. Och mig såklart! Nu när fler och fler av oss kan jobba var än datorn är och kontorshyran blir allt svår att försvara, kommer misstänker jag att flera ställen som Coffice kommer ploppa upp i Sverige.